Harry Wijenberg overleden

Harry Wijenberg overleden.

Gisteren kregen we het droeve bericht, dat oud secretaris Harry Wijenberg is overleden.

Harry is 85 jaar geworden.

Harry werd 77 jaar geleden lid van v.v. Holthees-Smakt. Hij bleef zijn club trouw tot aan zijn dood. Het blauw-witte bloed stroomde bij hem zeker door de aderen, hij was actief als fanatiek voetballer en later vooral als secretaris. Deze functie heeft hij decennia lang vervult, naast zijn werkzaamheden in het eigen bedrijf.

Harry nam in 1956 het bedrijf aan de Gildestraat te Holthees over van zijn vader Toon. Doordat er wegens de ruilverkaveling vele agrariërs stopten met hun bedrijf, gooide Harry het over een andere boeg en richtte zich op de verkoop van speciaal voeders voor hobbydierhouders. Hierin bleek Harry een vooruitziende blik te hebben, steeds meer mensen gingen voor hun plezier dieren te houden en konden voor het voer terecht bij Wijenberg Dier- en Tuinbenodigdheden.

In zijn vrije tijd was hij veel op en rond het voetbalveld te vinden. Harry is in 1959 ook kampioen geworden met zijn (toentertijd) Holthees 1. Op het einde van dijn actieve periode als voetballer werd hij gevraagd voor de functie van secretaris. Dit is hem overigens met de paplepel ingegeven, zijn vader Toon werd bij de oprichting van v.v. Holthees-Smakt de eerste secretaris en zo werd Harry een van de opvolgers van zijn vader. Overigens zou later de zoon van Harry, Twan, deze functie ook nog eens 20 jaren uitoefenen. Kortom het zit hen in de genen. Na enkele decennia deze functie te hebben uitgeoefend stopte Harry op bestuurlijk vlak, waarna hij werd benoemd tot erelid van de club, zijn club, zijn v.v. Holthees-Smakt.

Harry was ook vaak als supporter op sportpark “De Halt” aanwezig om zijn beide zonen aan te moedigen, later ook bij zijn kleinzonen. Ook hierin was hij fanatiek, alles deed hij met veel passie voor de club. Verliezen was een woord, dat niet bij Harry in het woordenboek voorkwam, daar kon hij maar moeilijk mee om gaan.

foto harry

Harry tussen zijn kompanen, achterste rij tweede van rechts.

In Harry Wijenberg verliest v.v. Holthees-Smakt een markant figuur, een bevlogen iemand met uitsluitend blauw-wit bloed in de aderen. Hij werd 85 jaren oud.

Bestuur en leden van v.v. Holthees-Smakt wensen de familie Wijenberg, met name Jo en de kinderen veel sterkte met dit grote verlies.